Organizaciona jedinica "PIONIR", koja postoji više od 35 godina, za osnovnu delatnost ima pripremu i distribuciju hrane za decu predškolskog uzrasta. Pored toga, a iz delokruga svog proizvodnog programa, priprema i dostavlja užine i obroke za decu osnovnoškolskog uzrasta na teritoriji Grada Kruševca, preko kantina vrši prodaju pekarskih i poslastičarskih proizvoda građanima. Kuhinja takođe vrši proizvodnju i prodaju pojedinačnih porudžbina za treća lica i organizuje i sprovodi ishranu za korisnike Narodne kuhinje. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
OUR Dečija kuhinja "PIONIR"Osnovana 1977 godine |
Ciljevi i zadaci pripreme hrane u našoj kuhinji imaju poseban značaj, ne samo kao jedan od glavnih faktora za pravilan razvoj i zdravlje dece, već i kao korektor postojećih deficita dečije ishrane u porodici (česta upotreba "brze hrane", grickalice kao zamena obroka, pržena hrana od juče). Stručno vođena i normirana ishrana je garancija da će dete dobiti količinu hrane koja po sastavu odgovara njegovim potrebama za pravilan rast i razvoj. Veoma je važna struktura obroka, odnosno jelovnika i način pripremanja hrane o čemu brine naša kuhinja. Uvedenim HACCP sistemom, metod proizvodnje smo usmereili na dva segmenta: na indetifikaciju i analizu opasnosti i na određivanje kritičnih kontrolnih tačaka. HACCP metoda se primenjuje kombinovano na proizvodnju i na proizvod, koristeći sve raspoložive informacije uz primenu kodeksa Dobre proizvođačke i higijenske prakse. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Pekara kuhinje "PIONIR" | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
U saradnji sa ovlašćenim institucijama PU "Nata Veljković", vrši redovnu kontrolu prostora, opreme, sredstava za rad, radne obuće i odeće zaposlenih, vozila za distribuciju hrane, kao i kvaliteta gotovih proizvoda. Redovno se organizuju sanitarni pregledi zaposlenih koji rade sa životnim namirnicama.
|